Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΣΜΗΝΟΣ "FLYING DRAGONS" Vs ΠΑ Άσκηση Blue Flag: Oι καλύτεροι πιλότοι της IAF εναντίον των Ελλήνων πιλότων !!!

Τους καλύτερους πιλότους της πρόκειται να ρίξει η ισραηλινή Αεροπορία (IAF) στην «αναμέτρησή» της με την ΠΑ και πιο ειδικά με την 340 Μ κατά τη διάρκεια της μεγάλης διεθνούς άσκησης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ.



Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου, η IAF αποφάσισε να εμπλέξει στην άσκηση που θα διεξαχθεί από τις  13 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου το καλύτερο σμήνος που διαθέτει και το οποίο προσομοιώνει τα εχθρικά αεροσκάφη στις εθνικές ασκήσεις του Ισραήλ στα πρότυπα των Αμερικανών Aggressors. Πρόκειται για το Σμήνος των Flying Dragons (γνωστό επίσης και ως Red Squadron) επίσημα  115 Μοίρα και επιχειρεί με αεροσκάφη F-16.
 Μάλιστα σημειώνεται πως  οι τελικές προετοιμασίες για τη μεγαλύτερη άσκηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια,  στην ΑΒ Ovda βρίσκονται στην τελική τους φάση για την υποδοχή των Μοιρών τόσο από την ΠΑ, όσο και από τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Πολωνία.
Βέβαια οι μνήμες των Ισραηλινών από την προηγούμενη επίσκεψη μαχητικών αεροσκαφών στο Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα της 337Μ με αεροσκάφη F-16 block 52+ είναι ακόμη… νωπές με αποτέλεσμα να θέλουν αυτή τη φορά να επιτύχουν κάτι καλύτερο από αυτό δεν κατόρθωσαν την προηγούμενη φορά.
Στόχος της άσκησης όπως αναφέρεται είναι η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ συμμαχικών Αεροπορικών δυνάμεων, η ανταλλαγή απόψεων γύρω από την ανάπτυξη νέων τακτικών  στον εναέριο αγώνα, αλλά κυριότερα να προσφέρουν στα ξένα πληρώματα που θα έρθουν στην άσκηση να ασκηθούν σε ένα άγνωστο και νέο περιβάλλον  για αυτά, όπως και καιρικές συνθήκες όπως και η εμπλοκή τους σε αιφνιδιαστικά σενάρια πέρα από την «ασφαλή ζώνη» (comfort zones) στην οποία έχουν συνηθίσει να επιχειρούν  όταν πετούν  από τα φίλια εδάφη τους.
Το τελευταίο είναι καθαρά ενδεικτικό των προσομοιωμένων απειλών που πρόκειται να συναντήσουν οι πιλότοι της 340 Μοίρας οι οποίοι είναι βέβαια απόλυτα προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε έκπληξη που μπορεί να τους επιφυλάσσουν οι Ισραηλινοί.
Εκτός όμως από τους Flying Dragons στην blue Flag από ισραηλινής πλευράς θα πάρουν μέρος αεροσκάφη από 7 συνολικά Μοίρες της IAF και αυτό ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνουν οι Ισραηλινοί στην παρουσία των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών. 
Έτσι η ισραηλινή Αεροπορία θα επιστρατεύσει όλους των τύπους των μαχητικών που διαθέτει όπως F-16 block 30 και F-16I, F-15C/D και F-15I.
H ΠΑ θα συμμετάσχει με τα 4 αεροσκάφη F-16 Βlock 52+ της 340 Μοίρας και κλιμάκιο 45 ιπταμένων και τεχνικών  H USAF με F-15E Strike Eagle, η πολωνική Αεροπορία με F-16 blk 52+ και η ιταλική Αεροπορία με αεροσκάφη Tornado και AMX.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
elnewsgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ......

ΦΙΛΟΣ Ή ΦΙΛΗ
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
1# ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ GREEKLISH
2# ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ SPAM
3# ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ/ΑΣ ΑΛΛΟΥ/ΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ....!!!

ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΝΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ ΒΑΛΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟ LINK ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ