Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Αυστραλός καθηγητής προειδοποιεί: Ο γενετικά μεταλλαγμένος σίτος καταστρέφει το ήπαρ!

Σε δραματική προειδοποίηση προς του καταναλωτές σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ κατέφυγε ο μοριακός βιολόγος Jack Heinemann του Πανεπιστημίου University of Canterbury στην Αυστραλία αναφορικά με την προσφορά στο εμπόριο μεταλλαγμένων τροφίμων (γενετικά τροποποιημένων) και πιο ειδικά μεταλλαγμένου σίτου.


ο Heinemann έκανε σαφές πως η κατανάλωση προϊόντων γενετικά τροποποιημένου σίτου, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο ήπαρ (συκώτι) με αποτέλεσμα τη σταδιακή ανεπάρκεια και το θάνατο, εξαιτίας ενός ενζύμου καταστολής όπως το ονομάζει.

Ο Heinemann που δημοσίευσε την μελέτη του και στην οποία γίνεται λεπτομερής ανάλυση των κινδύνων που προκύπτουν από τον γενετικά τροποποιημένο σίτο, καλεί τη διεθνή επιστημονική κοινότητα σε εγρήγορση και σε εκτεταμένες δοκιμές σε πειράματα σε ζώα, πριν το συγκεκριμένο προϊόν δοθεί προς κατανάλωση.

Ο καθηγητής προειδοποιεί παράλληλα πως το καταστολέας αυτός ενζύμου που βρίσκεται στον μεταλλαγμένο σίτο μπορεί να επιτεθεί σε ένα επίσης ένζυμο που βρίσκεται στον ανθρώπινο οργανισμό και το οποίο παράγει τα γλυκογόνα.

Οι καταναλωτές οι οποίοι τρώνε μέσα από προϊόντα γενετικά μεταλλαγμένο σίτο στο τέλος προκαλούν στο ήπαρ τους να είναι ανίκανο να παράγει γλυκογόνα, μια ορμόνη του οργανισμού που βοηθά τον οργανισμό να ρυθμίζει το σάκχαρο και το μεταβολισμό. Αυτό έχει ως επακόλουθο την απώλεια των λειτουργιών στο ήπαρ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ......

ΦΙΛΟΣ Ή ΦΙΛΗ
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
1# ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ GREEKLISH
2# ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ SPAM
3# ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ/ΑΣ ΑΛΛΟΥ/ΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ....!!!

ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΝΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ ΒΑΛΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟ LINK ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ