Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Αυτή είναι η ολόλευκη εκκλησία του Αγίου Νικολάου που ονειρεύεται να χτίσει ο Καλατράβα στο σημείο των "δίδυμων πύργων" [ΦΩΤΟ]

Δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσο θα κοστίσει....
 
 Θα δεσπόζει λευκός, σαν τα αιγαιοπελαγίτικα εκκλησάκια, ο νέος ναός του Αγίου Νικολάου ανάμεσα στα γκρίζα και καφετιά κτίρια της Νέας Υόρκης, όπως τον εμπνεύστηκε ο γνωστός αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα.

 
Μνημειακό και αδιαμφισβήτητο σύμβολο της Ορθοδοξίας χαρακτηρίζει τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου της Νέας Υόρκης, η εφημερίδα New York Times. Στις οκτώ φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο σάιτ του ο Ισπανός αρχιτέκτονας, η νέα εκκλησία μοιάζει με αιφιοπελαγίτικο κτίσμα.

Ο ναός θα αντικαταστήσει την εκκλησία που επλήγη από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Κυριαρχείται από τον ρηχό τρούλο που έχει 40 αψίδες, όπως η Αγία Σοφία και σχεδιαστικά ανταποκρίνεται στην επιθυμία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, να δημιουργεί μια αίσθηση φιλικού καλωσορίσματος σε όλους τους περαστικούς.
Ο νέος ναός αναμένεται να είναι έτοιμος στις αρχές του 2016 και το κόστος του εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 20 εκατομμύρια δολάρια.


 
 
 
Aυτή ήταν η εκκλησία πριν την καταστροφή της 11ης Σεπτεμβρίου:

 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ......

ΦΙΛΟΣ Ή ΦΙΛΗ
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
1# ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ GREEKLISH
2# ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ SPAM
3# ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ/ΑΣ ΑΛΛΟΥ/ΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ....!!!

ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΝΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ ΒΑΛΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟ LINK ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ