Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η ολυμπιακή φλόγα στο διάστημα



Η δάδα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Sochi εκτοξεύθηκε στο διάστημα και ταξίδεψε παρέα με τρεις αστροναύτες μέχρι το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
Ο πύραυλος Soyuz TMA-11M εκτοξεύεται προς τον ISS με την Αποστολή 38/39 (NASA/Bill Ingalls) Η συντροφιά της δάδας αποτελείται από τα τρία νέα μέλη του πληρώματος του ISS, τους αστροναύτες Rick Mastracchio (NASA), Koichi Wakata (JAXA) και Mikhail Tyurin (Roscosmos).

Στις 9 Νοεμβρίου η Ολυμπιακή Δάδα θα πραγματοποιήσει τον πρώτο διαστημικό περίπατο στην ιστορία της, παρέα με δύο ρώσους αστροναύτες, αλλά δεν θα είναι αναμμένη. Το όλο γεγονός αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Ρωσίας να πλασαριστεί ως μία ισχυρή και σύγχρονη χώρα, που φιλοξενεί για πρώτη φορά Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το τέλος της σοβιετικής εποχής.
Ο πύραυλος Soyuz που μετέφερε τη δάδα, εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν και το ολυμπιακό σύμβολο θα παραδοθεί στους κοσμοναύτες Oleg Kotov και Sergei Ryazansky , που βρίσκονται ήδη στο σταθμό, για να κάνουν τον διαστημικό περίπατο, ο οποίος θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση. Οι δύο ρώσοι αστροναύτες θα προσπαθήσουν να τραβήξουν βίντεο και φωτογραφίες από τον περίπατο την ώρα που ο σταθμός θα βρίσκεται πάνω από τη Ρωσία και το Sochi.
Παρόλο που ο πραγματικός λόγος του περιπάτου είναι η συντήρηση ρουτίνας του σταθμού, το όλο πλάνο του ταξιδιού και η χρονική στιγμή της ανταλλαγής πληρώματος μοιάζει με μία πολύπλοκη «λαμπαδηδρομία» των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Μετά την ολοκλήρωση του περιπάτου, η δάδα θα παραδοθεί στους αστροναύτες Fyodor Yurchikhin, Luca Parmitano και Karen Nyberg και θα επιστρέψει στη Γη καθώς είναι αυτή που θα ανάψει το βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Sochi στην τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η ολυμπιακή δάδα ταξιδεύει στο διάστημα. Το πρώτο της ταξίδι ήταν το 1996 και το δεύτερο το 2000, αλλά καμία από τις δύο φορές η δάδα δεν εγκατέλειψε το διαστημικό σκάφος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ......

ΦΙΛΟΣ Ή ΦΙΛΗ
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
1# ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ GREEKLISH
2# ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ SPAM
3# ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ/ΑΣ ΑΛΛΟΥ/ΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ....!!!

ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΝΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ ΒΑΛΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟ LINK ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ