Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Η Ελισάβετ είχε έτοιμο διάγγελμα για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο


Η ομιλία που είχαν ετοιμάσει για να διαβάσει η βασίλισσα Ελισάβετ στην περίπτωση που ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος συγκλονίζει.

Το περιεχόμενο φαίνεται να είναι τρυφερό και γεμάτο ελπίδα για το μέλλον με αναφορές στο παρελθόν και στην ίδια της την οικογένεια όμως πίσω από τις λέξεις αυτές βλέπουμε μια ομιλία που αν και γραμμένη το 1983 προβλέπει το μέλλον.

Το υποθετικό σενάριο αναφέρεται σε ένα "νέο κακό", αυτό το "νέο κακό" είναι - όπως αναφέρει - η τεχνολογία. Με αυτή την ομιλία δεν βλέπουμε μόνο πόσο μεγάλες είναι οι πιθανότητες ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και πόσο κοντά στην πραγματικότητα του σήμερα είναι.

Το υποθετικό αυτό σενάριο που ζωντανεύει μέσα από την σύντομη ομιλία της Βασίλισσας Ελισάβετ αναφέρεται σε μια από τις μεγαλύτερες απειλές που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Μεγάλη Βρετανία - την πυρηνική καταστροφή.

Την ομιλία που σκέφτηκαν αξιωματούχοι του Whitehall σε μία από τις πιο σκληρές περιόδους του Ψυχρού Πολέμου, δεν καταγράψαν ποτέ, ωστόσο φαίνεται το έγγραφο να ήταν για ένα πιθανό πόλεμο μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και της Δύσης.


Το κείμενο που γράφτηκε για το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Μαρτίου 1983 αναφέρει:

"Όταν σας μίλησα πριν περίπου 3 μήνες όλοι γιορτάζαμε τα Χριστούγεννα με τις οικογένειες μας. Οι φόβοι ενός πολέμου φαινόντουσαν να είναι μακριά όσο η οικογένειά μου κι εγώ μοιραζόμασταν τη χαρά των Χριστουγέννων με την αυξανόμενη οικογένεια της Κοινοπολιτείας

Τώρα, αυτή η τρέλα του πολέμου εξαπλώνεται όλο και περισσότερο και η γενναία χώρα μας πρέπει να προετοιμαστεί για να επιβιώσει απέναντι σε μεγάλες αντιξοότητες.

Δεν έχω ξεχάσει τη θλίψη και την υπερηφάνεια που ένιωσα όταν η αδελφή μου κι εγώ μαζεμένες γύρω από το ασύρματο ακούγαμε τα λόγια του πατέρα μου εκείνη την ημέρα του 1939 (όταν άρχισε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος). Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι αυτό το καθήκον θα βαρύνει και τις δικές μου πλάτες μια μέρα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι απειλές που μας περιμένουν σήμερα είναι μεγαλύτερες από μια οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία μας. Ο εχθρός δεν είναι ο απλός στρατιώτης με το όπλο του ή ακόμη και ο πιλότος που βρίσκεται πάνω από τις πόλεις μας, ο εχθρός σήμερα είναι η θανατηφόρα δύναμη της τεχνολογίας.

Αλλά όποιες απειλές μας περιμένουν όλους, οι ιδιότητες που έχουν βοηθήσει να διατηρήσουμε ακέραιη την ελευθερία μας κατά τη διάρκεια αυτού του λυπηρού αιώνα, θα γίνουν για άλλη μια φορά η δύναμή μας.

Ο σύζυγός μου κι εγώ μοιραζόμαστε με τις οικογένειες όλης της χώρας το φόβο για τους γιους και τις κόρες, τους συζύγους και τους αδελφούς που μας άφησαν για να υπηρετήσουν την πατρίδα τους. Ο αγαπημένος μου γιος, Άντριου αυτή τη στιγμή είναι στην πρώτη γραμμή με τη μονάδα του και προσευχόμαστε συνεχώς για την ασφάλεια όλων των στρατιωτών, αλλά και των γυναικών στα σπίτια και στο εξωτερικό.

Αν οι οικογένειες μείνουν ενωμένες δίνοντας ένα σπίτι σε αυτούς που είναι μόνοι, η θέληση της χώρας μας για να επιζήσει δεν θα σπάσει.

Το μήνυμα μου είναι απλό βοηθήστε αυτούς που είναι μόνοι και άστεγοι και αφήστε η οικογένεια σας να γίνει το επίκεντρο της ελπίδας και της ζωής σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Μαζί θα νικήσουμε αυτό το "νέο κακό"...

Ο Θεός μαζί σας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ......

ΦΙΛΟΣ Ή ΦΙΛΗ
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
1# ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ GREEKLISH
2# ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ SPAM
3# ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ/ΑΣ ΑΛΛΟΥ/ΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ....!!!

ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΝΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ ΒΑΛΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟ LINK ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ