Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ - ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ Η ΑΤΑΛΑΝΤΗ - Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ στη Φθιώτιδα

Ρεπορτάζ : Ντίνα Καραμάνου - Τιτίκα Ανουσάκη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Φθιώτιδα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Το επίκεντρο είναι 120 χλμ
βορειοδυτικά της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η πρώτη δόνηση έγινε αισθητή στις 12.02 και ήταν μεγέθους 4,3 Ρίχτερ ενώ η δεύτερη λίγα λεπτά αργότερα στις 12.06 ήταν μεγέθους 5,3 Ρίχτερ. Ακολούθησε και τρίτη δόνηση στις 12.17 μεγέθους 3,5 Ρίχτερ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι κάτοικοι σε Λαμία και Καμμένα Βούρλα- όπου οι τρεις σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί, έχουν βγει στους δρόμους ενώ χωρίς ρεύμα είναι αρκετές περιοχές, μεταξύ αυτών η Αταλάντη και η Μαλεσίνα.

Ο κ. Γιάννης Σταμόπουλος τοπικός σύμβουλος Αμφίλειας - Ελάτειας μιλώντας στο newpost δήλωσε πως δεν υπάρχει ακόμα εικόνα για ζημιές ενώ σημειώσε πως έχει κοπεί το ρεύμα στην Αταλάντη.

Ο κ. Θεόδωρος Ντούρος δήμαρχος Αμφίκλειας τόνισε στο newpost πως ο δήμος ειδοποιήθηκε για ζημιές σε σπίτι στο χωριό Δρυμαία και κλιμάκιο μεταβαίνει εκεί.

Σύμφωνα με τον Κώστα Παπαζάχο καθηγητή σεισμολογίας ΑΠΘ, ο οποίος μίλησε στο newpost, δεν πρόκειται για το ρήγμα της Αταλάντης αλλά κάποια ρήγματα βορειότερα, στον Μαλλιακό κόλπο και στην περιοχή της Λαμίας.

«Πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο. Προς το παρόν δεν εμπνέεται ανησυχία τα δύο επόμενα 24ωρα θα παρακολουθούμε στενά τη σεισμική ακολουθία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαζάχος.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση της Λαμίας αναφέρεται πως καταγράφηκε πτώση βράχων στην περιοχή, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο των δύο δονήσεων, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίσματα.


thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ......

ΦΙΛΟΣ Ή ΦΙΛΗ
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
1# ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ GREEKLISH
2# ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ SPAM
3# ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ/ΑΣ ΑΛΛΟΥ/ΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ....!!!

ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΝΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ ΒΑΛΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟ LINK ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ