Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Τουρκικό πολεμικό μπλόκαρε ιταλικό σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ





Τουρκικό πολεμικό μπλόκαρε ιταλικό σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ
Σε παρενόχληση που αγγίζει τα όρια του θερμού επεισοδίου (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κυπριακών κυβερνητικών πηγών) προέβη τουρκική πυραυλάκατος, οπλισμένη με πυραύλους επιφανείας, όταν εντός της κυπριακή ΑΟΖ ανέκοψε την πορεία ενός ιταλικού σκάφους που λειτουργούσε για λογαριασμό της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, το οποίο δεν πραγματοποιούσε έρευνες, αλλά απλώς πόντιζε καλώδια.
Η τουρκική πυραυλάκατος έστησε κυριολεκτικά καραούλι στο ιταλικό σκάφος Odin Finder και μόλις το εντόπισε του έδωσε οδηγίες να επιστρέψει στο λιμάνι της Πάφου.





Το ζήτημα χαρακτηρίσθηκε από την κυπριακή κυβέρνηση ως «επικίνδυνο» και για το λόγο αυτό συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, στην οποία παρέστη και ο υπουργός Άμυνας. Αμέσως κοινοποιήθηκαν διαβήματα σε Ιταλία και στις ΗΠΑ.


Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό (δεύτερο στη δυτική ΑΟΖ) παρενόχλησης πλοίων που λειτουργούν για λογαριασμό της Κύπρου από τουρκικά πολεμικά, τα οποία, να σημειωθεί περιπολούν ανενόχλητα στην περιοχή, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Επιπλέον η Τουρκία με τις προκλήσεις αυτές επιχειρεί να φοβίσει ξένες εταιρίες να αναλάβουν τις γεωτρήσεις σε νέα θαλάσσια οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, με την σημείωση ότι η περιοχή αυτή είναι αμφισβητήσιμη από την Τουρκία.

hellas-now
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ......

ΦΙΛΟΣ Ή ΦΙΛΗ
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
1# ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ GREEKLISH
2# ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ SPAM
3# ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ/ΑΣ ΑΛΛΟΥ/ΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ....!!!

ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΝΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ ΒΑΛΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟ LINK ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ