Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Το Ισραήλ οργανώνει ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες, με ανήλικους μαθητές γυμνασίων!


H συνοριακή αστυνομία εκπαιδεύει Ισραηλινούς νέους, να συλλαμβάνουν παράνομους παλαιστίνιους εργαζομένους.Αρκετές δωδεκάδες νέων μεταξύ των 16-18 ετών, συμμετέχουν στο πρόγραμμα που προορίζεται να προωθήσει την ασφάλεια στην πόλη Modi’in. Το Υπουργείο Παιδείας δεν αναγνωρίζει το πρόγραμμα.«Το θεωρώ μια μορφή ευχαρίστησης. Απλά μου προσφέρει αξίες, και αγαπώ τη δράση». Έτσι περιγράφει ο Reut, ένας τελειόφοιτος γυμνασίου από την πόλη Modi’in, την εμπειρία του ως μέρος, της νεολαίας συνοριακής αστυνομίας «No’ar Magav».
Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από το Υπουργείο δημόσιας ασφαλείας του Ισραήλ και το τοπικό συμβουλίο της Modi’in, χωρίς οποιαδήποτε γνώση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας.Περίπου 36 έφηβοι μεταξύ των ηλικιών 16-18 συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Στον ελεύθερο χρόνο τους, βοηθούν να πιάσουν τους «παράνομους κατοίκους», ή στέκονται στα σημεία ελέγχου και βοηθούν στην φύλαξητων γειτονικών οικισμών.Σύμφωνα με το τοπικό συμβούλιο, οι έφηβοι κατάφεραν να πιάσουν δωδεκάδες παράνομων αλλοδαπών, συνήθως παλαιστίνιων εργαζομένων, που στερούνται τις ισραηλινές άδειες εργασίες, τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.«Μου αρέσει να πιάνω τους παλαιστίνιους εργαζομένους», δηλώνει ο Reut. «Γενικά τους ψάχνουμε επειδή φοβίζουν τα παιδιά. Το θέμα είναι να τους πιάσουμε και να τους επιστρέψουμε πίσω εκεί που ανήκουν».Ο Eran, ένα άλλο μέλος της ομάδας, περιγράφει τις δραστηριότητες με  χαρά: «Είναι ένα συναίσθημα διασκέδασης - γεμίζεις με αδρεναλίνη και ενέργεια κατά τη διάρκεια τέτοιων επιχειρήσεων.Αισθανόμαστε επίσης υπερηφάνεια που προστατεύουμε το σπίτι μας. Για παράδειγμα, μια φορά πήγαμε σε ένα εργοτάξιο οικοδομής και βρήκαμε μερικούς απ’ αυτούς εκεί. Τους είδαμε να κρύβονται και τους πιάσαμε, πήραμε τις ταυτότητες τους, τους καθίσαμε στο όχημα, και καλέσαμε το διοικητή μας για να έρθει να τους ελέγξει».Ένα άλλο μέλος, ο Liad, υπογραμμίζει ότι οι παλαιστινιακοί εργαζόμενοι «συλλαμβάνονται ευγενικά, με τον τρόπο που μας δίδαξαν. Τους βάζουμε στο όχημα περιπόλου και μετά στο σταθμό όπου υποβάλλονται σε έρευνα. Δεν τους δένω προσωπικά εγώ με χειροπέδες»
(Διάφοροι τύποι του αυτομάτου πυροβόλου όπλου M-16)Ο επίσημος σκοπός της νεολαίας συνοριακής αστυνομίας είναι να βοηθηθεί και να ενισχυθεί η ασφάλεια στην περιοχή Modi’in. Η παρουσία των εφήβων με M-16 προορίζεται να φοβίσει και να κρατήσει μακριά τους κλέφτες και άλλες απειλές από την περιοχή.«Προφανώς είναι ένα καλό πράγμα, ότι οι έφηβοι κάνουν αυτό», λέει o Reut. «Θεωρώ ότι κάνω κάτι χάριν της ασφάλειας, ότι βοηθάω τους ανθρώπους. Μερικοί από τους φίλους μου μου είπαν ότι έχουν κυνηγηθεί, από τους Άραβες που κοιμούνται στα εργοτάξια οικοδομών που δουλεύουν. Σιγουρευόμαστε ότι δεν είναι εκεί. Αφότου πάρουν την οφειλόμενη τιμωρία τους από το δικαστήριο, σπάνια ξαναγυρίζουν».Η κατάρτιση της νεολαίας διαρκεί αρκετές ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων συμμετέχουν σε ασκήσεις που σχετίζονται με τις δραστηριότητες που θα συμμετάσχουν, καθώς επίσης και επισκέπτονται πεδία βολής.«Μας διδάσκουν πώς εφαρμόζεται η επιχείρηση, τι επιτρέπεται και τι δεν όχι», εξηγεί ο Liad. «Προτού να βγούμε για μια επιχείρηση, μαζευόμαστε σε ένα σημείο για μια ενημέρωση στο πώς να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα, ακούμε τα μέτρα ασφάλειας, και μετά βγαίνουμε έξω για να πιάσουμε  παράνομους εργαζομένους.»Ο Corinne Chaim, ο συντονιστής της ομάδας, εξηγεί ότι «αυτοί οι έφηβοι βγαίνουν, συνοδευόμενοι από τη συνοριακή αστυνομία, προκειμένου να εργαστούν στα σημεία ελέγχου, για να ελέγξουν τα οχήματα για  παράνομους εργαζομένους. Ψάχνουν κτίρια. Έναν μήνα πριν, σε ένα σημείο ελέγχου στην εθνική οδό 443, βοήθησαν στο σταμάτημα και την έρευνα ενός λεωφορείου για ύποπτα άτομα.»Μια άλλη σειρά μαθημάτων για τη νεολαία συνοριακής αστυνομίας πρόκειται να αρχίσει σε έναν μήνα, με στόχο να προσελκύσει 30 νέα μέλη.«Φέρνουμε παρουσιάσεις σε διαφορετικά γυμνάσια, που φιλοξενούν διασκέψεις σε διαφορετικές πόλεις, και μερικές φορές σε ιδιωτικές κατοικίες», λέει ο Chaim.Κάθε έφηβος που ενδιαφέρεται για το πρόγραμμα πρέπει να πάρει την άδεια και από τους γονείς και από έναν γιατρό.Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τοπικού σύμβουλίου της Modi’in, Yossi Elimelech, το πρόγραμμα προορίζεται «να καταλάβει τους εφήβους, να ενισχύσει τη συνοριακή αστυνομία, να διευρύνει το ποσοστό των εθελοντών μεταξύ του γενικού πληθυσμού και να παγιώσει ένα συναίσθημα συναδελφικότητας μεταξύ των νέων».Ο Δρ Nir Michaeli, προϊστάμενος του υπουργείου Παιδείας στο κολλέγιο Kibbutzim του Τελ Αβίβ, λέει ότι «είναι λυπηρό ότι αυτοί οι έφηβοι διδάσκονται τις στρατοκρατικές αρχές, από το να τους ενσταλαχθεί μια αίσθηση ισορροπίας, που θα μπορούσε να τους εξυπηρετήσει κατά τη διάρκεια της επερχόμενης στρατιωτικής υπηρεσίας τους». Η «μη-επίσημη εκπαίδευση πρέπει να υπογραμμίσει την προσφορά και ανταποδοση στην κοινωνία, αλλά σε έναν εποικοδομητικό παρά έναν στρατοκρατικό τρόπο», λέει ο Michaeli.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα «έχει αναγνωριστεί επίσημα», και θα ερευνηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ......

ΦΙΛΟΣ Ή ΦΙΛΗ
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
1# ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ GREEKLISH
2# ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ SPAM
3# ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ/ΑΣ ΑΛΛΟΥ/ΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ....!!!

ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΝΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ ΒΑΛΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟ LINK ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ